Uit: nieuwsbrief vo-actueel juli 2012

Op 7 februari 2013 vindt het tweede havo-congres plaats.

Centraal staan de vragen:

Hoe kan worden bereikt dat schoolleiding, docenten en leerlingen trots zijn op hun havo? En hoe kunnen havo-afdelingen kennis en ervaringen delen? Deze vragen staan centraal op het tweede havo-congres. Daarnaast komt de aansluiting havo-hbo aan de orde. Scholen kunnen via de website van het platform meedenken over de invulling van het programma.

Het havoplatform werkt aan de ontwikkeling van een specifiek havo-onderwijsprofiel. Tijdens het congres worden nieuwe inzichten gepresenteerd, waaronder een vergaand voorstel over de aansluiting havo-hbo. Scholen kunnen deelnemen aan workshops en er is aandacht voor good practices.

Via de website van het havoplatform kunnen tips worden doorgegeven over de precieze invulling van het programma.

Dit soort informatie vind ik altijd interessant, omdat je mee mag denken. Het louter consumeren vind ik maar niks. Wat zou ik anders willen op de havo en waarom en hoe wil ik dat realiseren? Je komt met ideeën, maar ontmoet ook kritische geesten, waarvan je er zelf natuurlijk een bent. Je kunt een eigen invulling geven aan dit congres en dat motiveert. Het meedenken over de ontwikkeling van een specifiek havo-onderwijsprofiel is de moeite waard, alhoewel daar ook al veel over geschreven is. Maar natuurlijk is er nog veel te halen op zo’n congres. Ik moet natuurlijk ook wat brengen. Ik heb nog even tijd om daarover na te denken.