Deze week plaatste ik in het personeelsbulletin van het Mondriaan College het volgende berichtje:

Toolgirls
Enkele jaren geleden deed het fenomeen calendargirls zijn intrede: in een Brits dorpje namen enkele dames het initiatief tot een leuke enigszins onthullende kalender en dat alles voor het goede doel.
Mocht iemand nou denken, dat ik het initiatief neem tot een vergelijkbaar initiatief maar dan met tools oftewel speeltjes, die heeft gelijk. Alleen halen wij geen geld op voor het goede doel en gaat het om webtools. Voor Engels wil Carola Lubberding haar passie voor ICT graag delen en voor Duits zou ik dat willen doen. We zoeken nog een collega Frans om interessante tools met elkaar uit te wisselen. Het hoeft geen toolgirl te zijn een toolboy mag ook. Carola en ik hebben al via twitter enkele ideetjes uitgewisseld. We willen dat graag elke maand doen via Blauw.
BoekTweePuntNul
Wil je zelf al eens kijken voor enkele handige webtools om in je lessen te gebruiken dan is BoekTweePuntNul te leen in onze mediatheek. Het boek bevat 200 suggesties voor het gebruik van handige webtools in de lespraktijk. Per tool wordt o.a. uitgelegd wat het is, wat je er mee kunt in de les, het doel, de ontstaansgeschiedenis en een handleiding hoe te gebruiken. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld quizlet om woordjes te leren, todaysmeet om schrijfvaardigheid via het mobieltje en het digibord te oefenen , socrative om antwoorden over teksten te verzamelen en screencast om een instructievideo te maken.

Vijf minuten, nadat de digitale versie van het personeelsblad via email verspreid was, hadden we onze toolboy: Rob Nijhuis, collega Frans. Ik vind het geweldig om twee collega’s mvt te hebben waarmee ik ideeën kan delen over de toepassing van webtools in de dagelijkse lespraktijk.