Ik had een workshop Flipping the classroom gewonnen bij Innofun in Breda door op de NOT een foto te twitteren met de naam van Innofun. Vanmiddag was het dan zover. Na de introductie van Marcel Kesselring was het de beurt aan Frans Droog om ons te begeleiden op weg naar flipping the classroom. Dat is Frans wel toevertrouwd. Hij is zeer bedreven in het maken van instructiefilmpjes en kan dan ook enthousiast vertellen over zijn eigen lespraktijk. We waren met vijftien vakdocenten, waaronder Rhea Floor en Gabien Lambert. Op de blog van Gabien een mooi verslag van deze middag. Rhea heb ik al eens ontmoet bij Kenniscaroussel en Gabien volgt mij en ik haar op twitter. Innofun heeft een prachtige ambiance met veel ICTsnufjes. Het is heel vreemd als je daar geen inspiratie van krijgt.
Samen met een collega Nederlands had ik een poging ondernomen voor een instructievideo. Voor het gemak hadden we maar het onderwerp ontleden genomen. Er volgende eerst enige discussie over de didactiek. Interessant, maar dat kostte ook veel tijd. Uiteindelijk hebben we toch met plaatjes gewerkt en niet alleen met tekst en gesproken uitleg. Het resultaat was meer een leermoment. Via Rhea kreeg ik een app om bewegende instructie te maken met plaatjes, maar die was voor de Ipad. Wat nu? Op weg naar huis bedacht ik de mogelijkheid om met behulp van een prezi aan de slag te gaan.

Mooi voorbeeld van een instructiefilmpje van @RheaFloor, @Juffentweet en @MeneerSaber, dat zij gemaakt hebben tijdens de workshop. Dit kan via de app explain everything.