Vorig schooljaar is op het Mondriaan College het BYOD (bring your own device) project van start gegaan. Aanleiding was de start in het nieuwe schooljaar van de eerste klassen havo/vwo en vwo met een eigen laptop. Met een mooie financiële regeling hebben leerlingen uit deze klassen zelf een laptop aan kunnen schaffen. Docenten die les gaven aan deze groep leerlingen konden starten met verschillende digitale cursussen onder leiding van Linda Legrand. Ook de docenten kregen een laptop ter beschikking. Regelmatig verschenen de BYOD bulletins en werden alle collega’s op de hoogte gehouden van de inspanningen van deze collegapioniers. Ik had me niet aangemeld voor de eerste lichting, omdat ik geen onderbouwklassen zou hebben. Dit schooljaar doe ik wel mee samen met 30 collega’s die aangestoken zijn door het digitale virus. Alle eerstejaars leerlingen hebben met ingang van het nieuwe schooljaar een eigen laptop.
Wat leerde men op de bijeenkomsten vorig jaar?
bd

Binnenkort krijgen we hele mooie laptops: Asus vivobook.
as

 

 

 

 

 

De bijeenkomsten zijn gepland na schooltijd en het programma is op maat toegesneden. Inmiddels hebben alle nieuwe deelnemers hun wensen kunnen aangeven via een digitaal enquêteformulier. Zelf wil ik eindelijk eens met wintoetsen aan de slag en kennis maken met enkele geheimen van Google en een wiki maken.
“De BYOD-bijeenkomsten hebben als belangrijk doel om in september met een goed gvoel voor een ‘laptopklas’ te staan. Dat gevoel krijg je niet alleen door het opdoen van ICTvaardigheden, maar ook door het praten met collega’s, het uitwisselen van ideeën en het voorbereiden van lessen”, aldus Linda.