taaltaak A1Terwijl collega’s denken dat ik urenlang op internet aan het zoeken ben, kijk ik alleen maar af en toe op twitter. Als je de juiste mensen volgt dan is het vinden van leuke tools appeltje eitje. Afgelopen week kreeg ik via Frans Droog een tip over eduClipper en even later kwam Willem Karssenberg met edcanvas. Herman van Schie en Erno Mijland waren enthousiast hierover. Dus … even kijken en uitproberen. Misschien iets om taaltaken voor vwo-1 te digitaliseren?
Past ook mooi in het Byodproject op het Mondriaan College. Normaal bied ik taaltaken via een worddocument aan. Bij gebrek aan beter.

Het gebruik van edcanvas is echt heel eenvoudig. Eigenlijk kan er niks mis gaan. Maar toch … er was een klein probleempje met een enkele link, die ik als apart blok wilde invoegen. Dat lukte niet met de link naar de tekst en met een link naar de handleiding. Uiteindelijk lukte dat toch. Geen idee waarom dit niet de eerste keer meteen goed ging.

Dit is het resultaat. Ik ben lid van NetwERK. Dit is een landelijk opererend netwerk van scholen die willen werken aan de verbetering van de kwaliteit van hun vreemdetalenonderwijs. Het ERK staat centraal en het ontwikkelen en gebruik van taaltaken is een terugkerend item. De link heb ik meteen doorgestuurd naar de collega’s. Op 4 juni hebben we weer een bijeenkomst en dan hoor ik hun mening.
En de leerlingen? Daar hoor ik woensdag van wat zij ervan vinden.