Sommige dingen ben je aan je stand verplicht: als edublogger een blog schrijven over het jaarlijkse edubloggersdiner. Volgens mij was afgelopen maandag de elfde keer. Ik kan me vergissen. Voor mij was het de derde bijeenkomst. Willem Karssenberg en Karin Winters hebben de organisatie in handen en doen dat voortreffelijk. De locatie in Utrecht, restaurant Djakarta, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en het eten is uitstekend. Ruim van tevoren zorgt Willem voor de aankondiging en is inschrijving, hoe kan het anders, via excel mogelijk.

Mijn heenreis op twitter
tr

En het gaat nog even door. Uiteindelijk zien we elkaar op onze eindbestemming. Helaas, de tijd is veel te kort om iedereen te spreken. Het lukte mij wel om langer met Wieke, Jan en Clasine te praten. En nee, niet over onderwijs, maar heel persoonlijke gesprekken.

Wieke Heikoop heeft een heel mooi gezicht, maar niet haar hele lichaam correspondeert daarmee. Na vele en verschillende niet gelukte pogingen om af te vallen heeft Wieke nu dan de knoop doorgehakt. Over enkele weken krijgt zij een maagverkleining en zo’n beslissing gaat niet zo maar. Daar gaan heel wat gesprekken aan vooraf en zo’n operatie is niet niks. Knap ook dat ze deze beslissing deelt op twitter. Wieke, ik gun je van harte een lichaam dat bij jouw prachtige gezicht past.

Met Jan Lepeltak heb ik gesproken over zijn zoon in Indonesië en nu begrijp ik waarom Jan dat verre land regelmatig bezoekt. Ook hebben we nog ideeën uitgewisseld over het voorstel van Jan om een onafhankelijke, ter zake kundige redactie samen te stellen die een wekelijkse keuze maakt uit het aanbod van edubloggers. Komend jaar horen we er meer over.

Clasine van Dorst zat bij Jan en mij aan tafel en zij maakte ons deelgenoot van het respect en de waardering voor haar moeder, die al jarenlang haar vader verzorgt. Clasine schreef er in 2012 en  in 2014 een indringende blog over.

En dan Henk ter Haar natuurlijk. Voor de zomervakantie hadden we samen het snode plan om een overzicht te maken van gratis scholing voor en door collega’s. Henk moest echter door tijdgebrek andere keuzes maken. Ik heb toen ons idee uitgewerkt en een website opgezet met een overzicht van gratis scholing.

Wie heb ik allemaal niet gesproken en had ik nog zo graag gesproken? Jeetje… een heleboel mensen.
Volgend jaar dan maar.