Als samenwerking hét onderwijswoord van 2016 is dan is de koffieautomaat een perfect startpunt. Deze blog van Jan Fasen laat zien hoe samenwerking met andere scholen via de koffie gerealiseerd wordt. Zorg wel dat je haar goed zit! En helaas pindakaas voor de collega’s die hun homemade koffie in een thermosfles meenemen.

Jan Fasen Things and Thoughts

Dit is vast herkenbaar: je bent ergens op een bijeenkomst en komt toevallig in contact met iemand die jouw passie deelt. Die persoon ken je tot dat moment niet, maar er is meteen een klik. Voor je het weet sta je samen honderduit te praten over je vak of waar je ook mee bezig bent en deel je successen, uitdagingen en nieuwe vondsten. Je inspireert elkaar en de ander heeft of kan iets waar jij nu net naar op zoek bent. De bijeenkomst is geslaagd.

Toevallige ontmoetingen. Ronald van den Hoff noemt het onverwacht relevante ontmoetingen tussen mensen die elkaar niet kennen, maar elkaar wel veel te bieden hebben. Zijn Seats2meet is er groot door geworden.

De kwaliteit van de ontmoeting wordt, naast de toevalligheid ervan, ook bevorderd wanneer mensen elkaar in levende lijve ontmoeten. Elkaar kunnen zien, kunnen aanraken is toch net iets persoonlijker dan een bibberende Skypesessie, hoe…

View original post 355 woorden meer