Eind 2016 heb ik meegedaan aan de brainstormsessie en de eerste ontwerpsessie. Ik heb namelijk aangegeven om mee te willen werken aan de ontwikkeling van het lerarenregister. De ontwerpsessie is inmiddels ombenoemd tot meedenksessie. What’s in a name? Begin maart kreeg ik een volgende uitnodiging, namelijk het testen van de website. “Om deze nieuwe website zo duidelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken is het van groot belang dat leraren meekijken bij de ontwikkeling hiervan.” Een prima uitgangspunt.

Men zoekt hiervoor:

  • Vier leraren die mee willen doen met driewekelijkse testen tussen maart en december 2017 (met uitzondering van de schoolvakanties) van ontwikkelde onderdelen. Eén test duurt 1 tot 1,5 uur. De testen vinden plaats op een woensdag of een donderdag tussen 9.30 en 17.00 uur in Utrecht. Je reiskosten worden vergoed.
  • Vier tot zes leraren van één school, die individueel, na elkaar de nieuwe website willen testen. De bouwers van de nieuwe website komen daarvoor naar jouw school. Deze test op school duurt ongeveer een kwartier per leraar. Dus wil je aan deze test meewerken, vraag aan drie tot vijf van je directe collega’s of zij ook willen meedoen.

De brainstormsessie was online, voor deelname aan de ontwerp/meedenksessie heb ik de reiskosten zelf betaald, daar is geen vergoeding voor. Oké, eigen keuze. Treinreis €14,40 + bus €7,30 = €21,70. Voor het goede doel dan maar. Ik had graag mee willen werken aan het testen, maar om nu elke drie weken naar Utrecht af te reizen van maart tot december en daar een dagdeel aan kwijt  te zijn?  Zonder vergoeding, gratis, voor niets! Welke docent heeft daar tijd voor en wil dat? Degene die parttime werkt misschien, maar daarvoor lever je tenslotte salaris in. Zou een docent daarvoor uitgeroosterd kunnen worden? Ik denk het niet. Of is de vraag niet  serieus en gaan de ambassadeurs, die betaald krijgen vanuit de OC, dit doen?

Je moet er snel bij zijn, want anders gaat deze kans aan je neus voorbij. “We streven naar één driewekelijkse tester per sector (PO, VO, SO, MBO). De eerste inzender, per sector, zal worden uitgenodigd.

Je hoort zo spoedig mogelijk van ons; ook als we, door een overvloed aan aangemelde leraren, geen gebruikmaken van je/jullie aanmelding.

Beroepen met aanzien worden goed betaald. Voor de docent de eer en de reiskosten ( nu wel).  Na afloop een bloemetje misschien?