Wie in onderwijsland kent hem niet? Pedro Bruyckere? Wie weet dat hij ook muziek maakt? Met Blue and Broke. Dat komt hij dus doen bij het Onderwijsfestival op 7 april.

Ruim vijf jaar geleden werd The Crowd opgericht als vereniging, met als doel leraren regie te geven over hun eigen professionalisering. Een vereniging van, voor en door leraren, een lerend netwerk van zelfbewuste onderwijsprofessionals die willen excelleren, vrij willen zijn om eigen keuzes te maken en een bijdrage willen leveren aan het onderwijs van de toekomst. Vanuit die ambitie heeft The Crowd vele leraren bij elkaar gebracht; online maar vooral ook tijdens fysieke bijeenkomsten. Je hoeft maar door de verslagen van die activiteiten te bladeren om te zien met hoeveel enthousiasme, inzet en inspiratie daar werd geleerd.

Helaas is er een einde gekomen aan The Crowd, als vereniging. Aan de genoemde ambitie en aan al die on- en offline bijeenkomsten komt echter geen einde. Iedere leraar die zijn of haar professionele ontwikkeling een beetje serieus neemt, is bekend met de vele Facebookgroepen waar leraren elkaar treffen, met de MeetUps die overal in den lande worden georganiseerd en met de edCamps waar ook veel The Crowd deelnemers elkaar regelmatig troffen. Met het ontstaan van al die ‘bottom-up’ initiatieven, zo is onze conclusie, is The Crowd niet langer nodig.

Een nieuw begin

Om het succes van The Crowd te vieren, om afscheid te nemen van onze vereniging en om symbolisch ons deel van het stokje over te dragen aan al die andere initiatieven organiseren we op 7 april 2018 op Het Houtens voor de laatste maal, een activiteit. We nodigen iedereen die werkzaam is in het onderwijs uit om daarbij aanwezig te zijn. Het thema is, hoe kan het ook anders: regie over eigen professionalisering. Het wordt wat ons betreft een dag waarop we een aantal succesvolle activiteiten van The Crowd uit de afgelopen jaren willen herhalen, een dag waarop we andere initiatieven met een vergelijkbare doelstelling als The Crowd een podium willen geven, maar vooral een dag waarop leraren samenscholen om met en van elkaar te leren.
Dat wil je niet missen, dus meld je nu alvast aan!

Tijd: 10.00 -16.00 uur.        Plaats: Het Houtens, Kruisboog 1 Houten