Op het Mondriaan College is het sinds twee jaar goed gebruik om als mentor de ouders van je mentorleerlingen maandelijks een brief te sturen met informatie. Voor de ouders om hen te informeren over wat we doen als mentorgroep en ook als geheugensteuntje voor organisatorische zaken. Ik vind dit een heel goed initiatief. Dit jaar ben ik mentor van vwo-6 en dat betekent dat de lessen er voor mijn leerlingen bijna opzitten. Ter afsluiting van dit schooljaar ben ik met mijn leerlingen gaan wokken in Herpen en daarover heb ik ouders verslag gedaan inclusief foto’s.

wok1Vorige week vonden  de proefexamens voor de eindexamenklassen plaats en het is goed om inpanning met ontspanning af te wisselen. Onderstaande fotocollega is een weergave van een gezellig avondje wokken op woensdag 9 april. Het Mondriaan College hecht waarde aan gezelligheid en deed dan ook een duit in het zakje. De eigen bijdrage van de leerling voor een heerlijk avondje wokken inclusief gebruik van de ballenbak bedroeg slechts €5,- voor de leerlingen. Een aantal jongens kon de verleiding niet weerstaan om weer eens kind te zijn en liet zien dat de ballenbak nog niets van zijn attractiewaarde heeft verloren. Ze gleden van de glijbaan, schommelden en wierpen zich vol verve tussen de gekleurde balletjes. Het onderbewuste verlangen om kind te zijn werd realiteit. Tijdens het wokken werd de kennis over de verschillende sauzen en combinaties gedeeld en smulden we naar hartenlust. Voor mij was het een verrassing om te zien hoe iedereen prachtige creaties wist te toveren van het aanbod op het dessertbuffet. Een compliment aan mijn mentorleerlingen is hier zeker op zijn plaats. Niet zozeer vanwege de kunstige desserts, maar vooral vanwege de gezellige sfeer en het blijkt maar weer eens dat dit ook zonder alcohol kan. Icetea is toch wel de lievelingsdrank heb ik gemerkt. Houden zo!

Alle leerlingen hebben een boekje gekregen met de gang van zaken voor de komende weken. Allereerst is het van belang dat iedereen zich vóór 1 mei heeft ingeschreven bij de vervolgopleiding van zijn keuze. Het is belangrijk om de juiste data en tijden van de examens goed te noteren. Te laat aanwezig zijn, betekent dat men minder tijd heeft voor het examen. Bovendien wordt men een half uur na aanvang van het examen niet meer toegelaten.

Mobieltjes mogen niet meegenomen worden in de examenzaal.

Op donderdag 12 juni bel ik elke mentorleerling nadat de uitslag is vastgesteld. Uw zoon/dochter wordt op zijn/haar eigen mobiele nummer gebeld. Verdere gegevens vindt u in de daarvoor uitgereikte informatie.

Héél veel succes de komende weken en vooral een fijne vakantie!