raesfeld 1
Overleg Alexanderschule Raesfeld

De laatste twee weken van het schooljaar waren minder hectisch voor mij dan andere jaren. Meestal kom ik niet toe aan het opruimen van de kasten in het lokaal. Nu is alles spic en span. Zelfs de gedeelde sectieberging mvt is samen met collega’s onder handen genomen. Verder waren er de gebruikelijke zaken rondom de afronding van het schooljaar: toetsen, vergaderingen, diploma-uitreiking en ter afsluiting het personeelsfeest. Tussendoor ook nog naar Leiden voor de evaluatie van het docent-assistenschap van onze native speaker Bettina. Zij heeft een positieve bijdrage geleverd aan het doeltaal-voertaalprincipe en daarnaast ook nog veel hulp geboden bij gespreksvaardigheid. Dit jaar hadden we voor de derde keer een native speaker bij Duits. Helaas volgend jaar niet meer, omdat de meeste docent-assistentes in de buurt van Leiden wonen en Oss een te grote reisafstand is. Afgelopen woensdag waren twee collega’s uit Duitsland op bezoek: rector Matthias Stroetmann en docente Krista Note van de Alexanderschule. Komend schooljaar starten we een uitwisselingsproject met mijn  tweede klas vwo. Eindelijk kan het Mondriaan College dan ook deelnemen aan eTwinning. Dat staat al een aantal jaren op mijn verlangslijstje en nu is het dan  eindelijk zover. Vanaf september ga ik deze vwo-leerlingen ook voorbereiden op het Goethecertificaat, zodat ze in de derde klas deel kunnen nemen aan het A2 examen.

BN6zbhRCcAAHmAm_002
Het lijkt een beetje op een medaille:)

De kers op de taart kwam vrijdag: een taart van het managementteam voor de examenresultaten. Zowel voor havo alsook vwo ruim boven   het landelijk gemiddelde met mijn twee klassen. Een lekker begin van de vakantie. Voor mij is zo’n examenuitslag altijd extra spannend, omdat ik met een eigen methode werk, die voornamelijk gebaseerd is op veel lezen van een gevarieerd aanbod aan teksten. Ik ben altijd op zoek naar teksten, die de leerlingen aanspreken en maak daar en zoek daar dan uiteenlopende opdrachten bij voor alle (deel)vaardigheden. Blijkbaar levert dat toch een mooi resultaat op.

Volgend schooljaar begin ik met een mentoraat in vwo-6 en een uitbreiding met lesuren. Ik heb dan zes klassen in zes verschillende jaarlagen. Daarnaast ben ik lid van de MR, zit ik in de voorhoede club ICT en ga ik met Avans ondernemen een nieuw avontuur aan. Vier scholingsdata staan ook al vast: 22 en 23 augustus Kennisnet Summerschool + beginnen met professionaliseren  en op 20 september en op 17 oktober Prüfungstraining B1 en B2 aan het Goethe instituut en natuurlijk komen daar TheCrowd activiteiten bij.

In de zomervakantie blijf ik lekker in Hinterhause.